Hírek Hírek
Október 9–10-én műhelytalálkozót szerveztünk "Hangok – helyek" címmel. A tanácskozás témája a a digitális korszak előttről származó dialektológiai és helynévadattárak feldolgozása volt. Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum, Lotz-terem. Képek a rendezvényről: QuickTime film | képek.
Hangoskönyv Hangoskönyv
A nyelvjárási hangoskönyv olyan kiadvány, amely lejegyzés és hanganyag strukturált együtteseként lehetővé teszi az átírt szövegnek a hanganyaggal való összekapcsolását. Honlapunkon a Magyar nyelvjárási hangoskönyv című sorozatból adunk közre anyagokat.
Térképek Térképek
Honlapunkon az általunk informatizált nyelvjárási adattárak anyagából helyeztünk el néhány mintatérképet. Szerepelnek közöttük több adatbázis használatával készült integrált térképek, illetve statisztikai térképek is. A térképeket a BihalBocs szoftverrel hoztuk létre.
Projektek Kutatás
A honlapon látható anyagok műhelyünkhöz kapcsolódó projektek eredményeinek hasznosításával jöttek létre. Honlapunkon folyamatosan tájékoztatást adunk a Geolingvisztikai Műhelyben éppen folyó kutatásokról, azok céljairól és eredményeiről.
BivalBocs BihalBocs
A BihalBocs geolingvisztikai szoftver a nyelvjárásokkal foglalkozó kutatók számára nyitott új lehetőségeket (pl. hanganyagok feldolgozása, hangfelvételek és lejegyzésük összekapcsolása, nyelvjárási adattárak informatizálása és integrálása, elemzések készítése és a jelenségek térképre vetítése). Az itt bemutatott hangoskönyveket és kattintható térképeket is a BihalBocs segítégével készítettük.